Publicerat i Swim och taggat Zoggs, i-kulisserna

Zoggs grundades i Australien, simningens hemland, och används numera över hela världen. Zoggs har en passion för att skapa innovativa, spännande och högkvalitativa simkläder, simglasögon och simredskap. De vill att alla simmare, oavsett om det handlar om nybörjare, motionsutövare eller fritidssimmare, som simmar i naturen eller i triathlon, ska njuta av friheten, nöjet och ruset från vattnet. Det som spelar roll för Zoggs är att simmare njuter av livet i den roliga delen av bassängen och kan lita villkorslöst på sin Zoggs-utrustning.

Historia

Zoggs skapades i Sydney i Australien år 1992 och var resultatet av Graham McConnochie och Peter Archers inspirerande vision om att erbjuda överlägsna simglasögon till simmare över hela världen. 23 år senare finns märket i över 50 olika länder samt har sålt mer än 35 miljoner simglasögon, över 5 miljoner simplagg och mer än 15 miljoner simredskap och simmössor. Zoggs har sitt högkvarter i Surrey i Storbritannien men finns även på plats i Australien, Hong Kong, Tyskland och Nya Zeeland med över 150 anställda.

 Zoggs

Filosofi

Zoggs filosofi är enkel: simning ska vara ett nöje som är till för alla. Oavsett om det rör sig om ett litet barn som upplever sitt första plask eller en garvad triathlet som aldrig tröttnar på upprymdheten som infinner sig när man tar sig över mållinjen med ett nytt personbästa – Zoggs vill att alla ska kunna njuta av livet i den roliga delen av bassängen.

 Zoggs

Zoggs jobbar outtröttligt med att förändra och utveckla nya produkter som hjälper simmare att få ut det mesta av sin simning.

”Vårt jobb är att hjälpa simmare finna njutningen i smärtan, den meditativa kraften i upprepningen och glädjen i vattnet. Vi vill hjälpa dem hitta vad det nu är som motiverar dem till att fortsätta simma”, säger Mark Hammersley, Zoggs vd.

 Zoggs

Innovation

Zoggs har varit först med mycket genom sin historia och fortsätter ständigt att tänja på gränserna för simproduktdesign. Detta genom att tillämpa innovativ teknologi på kreativa sätt för att skapa simglasögon med högre prestanda, simkläder som håller längre och hydrodynamiska simträningsredskap.

 Zoggs

Zoggs var först med att erbjuda ett omfattande utbud av simglasögon med Curved Lens Technology (CLT™), de lanserade den första Bio-Tech™ Wiro-Frame-teknologin med Predator och var de första att introducera Flex-Point-teknologin i samband med sin kända Predator Flex-serie för simglasögon – en favorit bland triathleter världen över. Deras senaste innovation, Aqua Flex, lanserades i januari 2016 och har deras hittills klaraste synfält. Dessa simglasögon bygger därmed vidare på Flex-Point-teknologin för att ge deras mest bekväma passform någonsin, som skapats med hjälp av flytande silikon för att göra tätningen runt ögonen supermjuk och oerhört flexibel.

Med sitt sortiment med Aqualast-simkläder blev Zoggs första och hittills enda märket att erbjuda livstidsgaranti på sina 100 % klorresistenta material i simkläderna.

Zoggs Predator

År 2016 gick Zoggs ihop med Wiggle för att skapa sin Predator-serie som endast finns att köpa hos just Wiggle. Zoggs Predator är en serie högfunktionella produkter som är bäst i klassen och ger oslagbar kvalitet, stil och komfort. Varje Predator-produkt är framtagen för att hylla ruset och friheten i simningen, oavsett om den sker inom- eller utomhus. Zoggs bygger vidare på kvaliteten, flexibliteten och tillförlitligheten hos Predator Flex-simglasögonen och har här utformat simkläder med en prislapp som är lika attraktiv som produkterna själva.

 Zoggs

Predator-produkterna har genomgått intensiva tester av Wiggle, triathleter och uthållighetssimmare. De består av fyra par badbyxor, åtta baddräkter, inklusive plagg med hög halsringning och längre ben, ”Triple Black” Predator Flex-simglasögon och en rad koordinerade lock. Produkterna har tryck med Zoggs igenkännliga Flex-logga och finns med effektfullt gröna eller slagkraftigt röda detaljer.

 Zoggs

Zoggs-teamet

Neil McConnochie

Neil McConnochie, son till grundaren Graham McConnochie, leder Zoggs produktutvecklingsteam och håller kvar passionen för Zoggs produktkvalitet och innovation i familjen.

Neil har sin bas i Hong Kong, där han leder avdelningen för design, utveckling och inköp, och är världens främsta framställare av simglasögon. Han har krediterats för sina ledande innovationer under de senaste tio åren, inklusive teknologin bakom Zoggs berömda Predator Flex-serie. När Neil inte är upptagen med att ta fram nya, spännande simglasögon, simkläder eller simträningsredskap hänger han med i simdiskussioner på sociala medier.

Han är ständigt i direkt kontakt med Zoggs kundtjänstteam över hela världen och samlar intryck och drar lärdom från kundernas feedback.

Mark Hammersley

Zoggs vd Mark Hammersley har varit drivkraften bakom varumärkets resa mot berömmelse under mer än ett decennium. Han har en imponerande bakgrund inom sportmärken från början av 1980-talet, med simning som fokus i mer än hälften av hans tid i sportbranschen.