Publicerat i Cycle och taggat Livet-med, castelli

I år är Martin McKinlay en av de Wiggle-cyklister som provat på livet med Castelli. Under 2016 års säsong har han testat det italienska märkets triathlon- och cykelkläder. Här har du den första artikeln i serien.

I år har jag haft turen att bli utvald för att leva och andas med ett av de bästa cykelklädesmärkena på marknaden – Castelli. Om man jämför med många andra av Wiggles cyklister har jag bara cyklat en ganska kort period på cirka 4 år, men under den här perioden har jag alltid burit minst ett Castelli-plagg. Deras ryktbara tekniska och snygga plagg är något som det ofta talas om på Wiggle-kontoret, vilket gjorde att jag drogs till dem redan från första början. Deras kvalitet på cykeln är även anledningen till att jag valde Castelli under mina två tidigare triathlonsäsonger.

För tre veckor sedan fick jag ett ganska stort lass med Castelli-kit från Saddleback-teamet så att jag kan cykla i alla väder. I det här första blogginlägget tar jag en titt på ett ställ som är perfekt på våren, en period då det ofta är lite klurigt att veta vad man ska ha på sig när man cyklar långt.

Castelli Perfetto Light-tröjan

Du kan inte titta på ett vårlopp utan att se en av de kända Castelli Gabba 2-tröjorna. Det är det främsta plagget i många elitcyklisters garderob och har även synts på icke-sponsrade cyklisters ryggar (utan loggor!). Att förbättra detta plagg var inte nödvändigt för Castelli, så de gav sig ut för att skapa en lättare tröja, med alla vind- och vattenskyddande egenskaper. Resultatet är Castelli Perfetto Light-tröjan. Den finns i de vanliga färgerna (själv har jag en blå) och är till för att bäras ovanpå antingen en tröja eller, som jag har gjort, över ett Castelli Pro-underställ, tillsammans med vattenavstötande Castelli Nanoflex-armvärmare.

Passformen är, som du kan förvänta dig från en tävlingsinspirerad tröja, ganska tight över axlarna, vilket gjorde att jag körde på storlek Large. Detta innebär att den sitter perfekt på alla de rätta ställena, särskilt på och under armarna, vilket minimerar luftmotståndet och fladdrande material.

Greppfästena på ärmarnas insida hjälper till att hålla armvärmarna ordentligt på plats och gör att du kan köra lager-på-lager tills sommaren kommit igång. Ännu en egenskap från Gabba är den lägre ryggsektionen som täcker dig hela vägen ner till sadeln och förhindrar att vatten sipprar in i bib-shortsen. Flikarna över fickornas ovandel håller värdesakerna torra, men lägg märke till att det inte finns någon dragkedjeficka.

Det bästa med tröjan är så klart hur den hindrar vädrets makter från att ta sig in. Under ett av mina senaste motionslopp var vinden iskall och det småregnade hela tiden, men inget av det störde mig när jag hade på mig den här tröjan. Trots att den framstår som en fast barriär har jag heller aldrig känt mig för varm i den, detta tack vare Nano Light Pro-materialet som är oerhört vattenavstötande och stretchigt, men som saknar det membran som hämmar luftväxlingen.

Castelli Evoluzione-bib-shortsen

På underdelen har jag använt vad som enbart kan beskrivas som de bekvämaste bib-shorts jag haft på mig sedan Castellis Body Paint-bibs – Castelli Evoluzione-bib-shortsen.
 
Castellis nybörjarshorts har en rad ”dropp”-teknologier via Kiss-sätesdynan. Den bästa komplimang jag kan ge den är att sätesdynan inte märks av alls när du cyklar, tack vare den perfekta storleken, formen och komforten. ProDry2Strati-materialet leder snabbt bort fukt från huden och kan med fördel kombineras med Castellis chamoiskräm för total cykelnjutning.

Jag har kombinerat Perfetto jersey och Evoluzione shorts med de alltid så tillförlitliga Nanoflex-värmarna för armar och knän. De finns alltid i min cykelgarderob och står emot allt vad vind och regn heter!

Härmed har skorpion-varumärket gett mig en toppenstart på säsongen!

Om författaren

Bild för martin
Martin McKinlay
Publicerat den: 20 maj 2016

Marty is an Age Group Triathlete and Club Runner. He also enjoys the odd bike race, be it crit or 24hr.