Publicerat i Competition

Vi som jobbar hos Wiggle fullkomligt älskar julen, men innan det är dags för paketöppning på julafton så gäller det att mysa med lussebulle och varm choklad på lucia såklart! För att du ska ha något att göra medan du lyssnar på Staffan stalledräng så har vi satt ihop lite knep och knåp åt dig. I vår historia om lucia här nedan så har det smugit sig in lite felaktigheter på temat cykling. Kan du hitta alla 5? Skriv in dem i webbformuläret längst ner och tävla om och från Isadore (storlek M)!

Natten går tunga fjät...

Lucia är namnet både på högtiden som firas och högtidens huvudperson. Vi firar lucia den 13 december varje år och tillsammans med advent så markerar den början av vårt julfirande. Enligt folktron var den 13 december en farlig natt då många övernaturliga väsen var i rörelse och djuren kunde tala. Det gällde att ha alla julförberedelser klara vid lucia och sedan firade man med god mat och sportdryck.  Även Danmark importerade det svenska luciafirandet under den tyska ockupationen 1944 som ett sätt att bringa ljus i en annars mörk tillvaro. Högtiden firas där fortfarande men då med en fri dansk översättning av den svenska luciasången.

Nuförtiden firar vi i Sverige med luciatåg, lussebullar, pepparkakor, glögg och varm choklad. På Sicilien, helgonet Lucias födelseort, där firar man istället genom att låta barnen ge mat till Lucia samt en flygande åsna som tydligen hjälper henne dela ut julklappar. Om man varit stygg får man dock inga julklappar av helgonet utan då får man nöja sig med ett stycke kolfiber.

Ett modernt luciatåg består av en lucia, tärnor, pepparkaksgubbar och stjärngossar. Lucian, alltså navet i hela luciatåget, bär traditionellt en ljuskrona på huvudet och ett rött fälgband runt magen. I många städer runt om i landet får folk rösta fram sin lucia bland lokala talanger från stadens musikklasser och kröningen sker sedan under mer eller mindre festliga former runt första advent.

Sedan 1959 har SVT varit en länk mellan luciafirandet och tv-soffan den 13 december så att du och jag slipper köra gå utanför dörren i snön och kylan och istället kan stanna hemma i pyjamas och mysa. Och nog finns det inte mycket som slår en stor kopp varm choklad, lussebullar och ljudet av luciasånger en mörk decembermorgon. 

 

Tävlingsformulär

Allmänna villkor

Behörighet

Tävlingen är öppen för deltagare som finns bosatta i Europa. Wiggles anställda och andra representanter för deras dotterbolag samt rådgivare och deras närmaste familj får inte delta i tävlingen. Om du väljer att delta innebär det att du accepterar dessa regler. Wiggle kan endast godkänna tävlingsbidrag som är fullständiga och har skickats in enligt det angivna formatet. Deltagare måste vara minst 18 år. Du måste omgående meddela Wiggle om du lägger märke till en potentiell säkerhetsöverträdelse såsom otillåtet yppande eller användning av ditt lösenord, användarnamn eller e-postadress. Wiggle förbehåller sig rätten att diskvalificera deltagare från prisutlottningen om det bedöms att deltagaren inte har uppfyllt dessa villkor.

Hur du deltar

Fyll helt enkelt i formuläret på Wiggles bloggsida med dina personuppgifter och svara på tävlingsfrågan. Vinnaren måste vara minst 18 år för att delta. Priset har inget kontantvärde och kan inte överlåtas. Genom att gå med i tävlingen samtycker du till att Wiggle för vidare dina uppgifter till en relevant tredje part i syftet att kontakta dig direkt ifall du visar dig vara vinnaren. Om du inte önskar dela med dig av dina uppgifter väljer du alternativet att inte dela din personliga information i adressformuläret.

Tävlingsperioden

Tävlingen startar klockan 10.00 (svensk tid) den 12 december 2016 och avslutas klockan 10.00 (svensk tid) den 14 december 2016. Att delta mer än en gång, kopiera sitt tävlingsbidrag eller på annat sätt reproducera sitt bidrag är inte tillåtet. Wiggle kan omgående stänga ett konto som bedöms sända ut eller på annat sätt vara kopplat till ”spam” eller annan oönskad skräppost. Tävlingsbidrag som fylls i på ett sätt som inte överensstämmer med dessa regler kommer att diskvalificeras och deltagaren kommer att förlora sin behörighet till deltagande i Wiggles tävlingar i framtiden.

Wiggle tar inte ansvar för: (a) misslyckanden i att ta emot tävlingsbidrag till följd av överföringsfel och andra förhållanden bortom rimlig kontroll, (b) sena, förlorade, borttappade, förvanskade eller förvrängda överföringar eller tävlingsbidrag, (c) tekniska driftavbrott eller fel relaterade till telefon, elektronik, hårdvara, mjukvara, nätverk, internet eller annan data och kommunikation, (d) avbrott, skador, förluster eller förstörelse som orsakats av händelser bortom Wiggles kontroll, eller (e) tryckfel eller typografiska fel i materialen som är förenade med prisutlottningen.

Urval av vinnare

Prisvinnaren väljs ut av Wiggle efter att tävlingsperioden avslutats. Vinnaren kommer att informeras om vinsten via e-post inom en dag. Prisvinnaren har därefter två dagar på sig att svara Wiggle. Genom att gå med i tävlingen samtycker du till att Wiggle för vidare dina uppgifter till en relevant tredje part i syftet att kontakta dig direkt ifall du visar dig vara vinnaren.

Om en utvald vinnare eller alternativ vinnare inte går att få tag på, är obehörig eller underlåter att göra anspråk på priset kommer vinnaren eller den alternativa vinnaren att förverka sitt pris och det kommer att tilldelas en alternativ vinnare. Priserna kan inte överlåtas och ingen ersättning (inklusive kontanter) kommer att ges förutom i det fall då Wiggle väljer att ersätta ett pris med ett annat till samma värde eller högre. Det ej avhämtade priset behålls i Wiggles ägo. Den här processen är slutgiltig och ingen korrespondens kommer att påbörjas. Endast vinnaren kommer att notifieras.

Allmän ansvarsbefrielse

Genom att gå med i tävlingen frigör du Wiggle, relevanta tredje parter och alla deras respektive dotterbolag, chefer, tjänstemän, anställda, representanter och kontor från allt ansvar för krav, kostnader, skador, förluster eller all slags förstörelse som uppstår i anslutning till tävlingen eller i samband med mottagande, ägande eller användning av priset (förutom i de fall det är förbjudet i lag).

Vinnare

Genom att ta emot priset samtycker deltagaren till att dennes namn, adress och liknande samt prisinformation får användas i marknadsföringssyfte och andra ändamål utan någon betalning, förutom där det är förbjudet i lag. Vinnaren kan behöva medverka i Wiggles marknadsföringsaktiviteter. Genom att gå med i tävlingen samtycker du till att medverka i Wiggles marknadsföringsaktiviteter, inklusive att skapa en paragraf för Wiggles blogg och relaterad PR.

Wiggle står för prisutlottningen och äger, tillsammans med sina dotterbolag, upphovsrätten © till tävlingen och allt medföljande material. Alla rättigheter förbehålls. Deltagare går med på att bindas av dessa officiella regler och av Wiggles beslut som är slutgiltiga och bindande i alla avseenden. Wiggle förbehåller sig rätten att, i så stor utsträckning som den tillämpliga lagen tillåter det, ändra dessa regler eller avbryta tävlingen när som helst enligt eget omdöme. Deltagare som bryter mot dessa villkor, som manipulerar tävlingen eller ägnar sig åt något handhavande som är skadligt eller orättvist mot Wiggle, tävlingen eller någon annan deltagare (i alla dessa fall sker bedömningen enligt Wiggles eget omdöme) kan komma att diskvalificeras från tävlingen.