Publicerat i Cycle och taggat ULTIMATE-USE, komponenter, recension
ULTIMATE USE

I denna blogg tar vår medarbetare Steve Kitchin en titt på de aningen speciella styrdelarna i Ultimate-serien från USE.

---

Först och främst vill jag introducera USE, vilket står för Ultimate Sports Engineering. Det är ett företag som grundades 1990 på Englands sydkust när de lanserade sina allra första sadelstolpar. 

Därefter tog de fram den första dämpade sadelstolpen innan de gav sig på heldämpade framgafflar. Det tog inte lång tid innan de började tillverka komponenter för landsväg också och samarbeta med proffscyklister för att ta fram särskilda aerodynamiska komponenter.

USE står också bakom de flerfaldigt prisbelönade Exposure-lysena. Där får du en bra indikation på kvaliteten vi snackar om här. 

Ultimate USE-utbudet

 

Ultimate är, som ni kanske hör på namnet, den nya toppserien från USE, med produkter inom både landsväg och MTB.

Komponenterna pryds av en matt ULTIMATE USE-logga. Om du tittar riktigt noga kan du se en böandning av matt och glansig svart faktiskt med bara en liten aning av vitt. Det är ett smart drag eftersom det betyder att delarna kommer passa många typer av cyklar oavsett färgschema. 

ULTIMATE USE Summit Racerstyre och styrstam i kolfiber 

Kolfiberstyret erbjuder en del distinkta fördelar över aluminium. Ja, de är lättare men viktigast av allt är de ger dig en trevligare cykelupplevelse. Kolfiber är jättebra på hantera vibrationer från vägarna.

Detta racerstyre i Ultimate-serien är tillverkat av 3K-kolfiber. 3K har ett distinkt rutmönster och det är någonting med det som bara gör att det ser så coolt ut. Titta ner en sväng när du cyklar så ser du att de ser snabba ut helt enkelt.  

Böjen på styret är kompakt, med en traditionellt rundad profil. Ett kompakt styre har mindre böj mellan kåporna och böjen, vilket är något jag tycker är en fördel, eftersom jag inte är lika flexibel som jag önskar att jag var.

Styret har också smarta detaljer, som formade kolfiberkanaler from broms- och växelvajrar. Detta gör att du slipper vajrar på utsidan av styret när du lindar det med din favoritstyrlinda.

Kolla in hos Wiggle

 

USE Ultimate Handlebars

ULTIMATE USE Race Stem

ULTIMATE USE Duro Sadelstolpe i kolfiber

Sadelstolpen ULTIMATE USE handlar inte bara om att spara in vikt; de flexibla egenskaperna ser till att släta ut vibrationer från vägen innan de når dig, vilket gör cyklingen mer njutbar.

Hjag är ett stort fan av enkla och okomplicerade produkter. Jag är säker på att teamet bakom USE gärna berättar för oss om hur lång och komplicerad designprocessen var när de tog fram Duro men jag är inte särskilt intresserad av det. En sadelstolpe ska vara enkel att montera och den här sadelstolpen är nog den som varit enklast för mig att sätta dit. Den hålls ihop av två koniska delar och en skruv som ger sadelstolpen en komprimerad passform.

Sadelstolpen Duro har en klämma som kan monteras i flera positioner, vilket innebär att du kan sätta dit sadelstolpen i vinkel vinkel du vill och sedan dra åt den 5 mm stora insexskruven för att passa din cykel och sadelräls.

Sadelstolpen har en klämma som passar sadelräls på 7 mm som standard, vilket i princip är vad som helst i metall. Jag har en  som krävde extra klämmhuvuden.

Jag har använt sadelstolpen i några månader nu och den har inte rört sig ens efter en och annan omväg ner i potthål. Jag kan också bekräfta att den är tyst. Inget knarrande eller gnissel alls.

Det är inte den lättaste sadelstolpen i kolfiber där ute men med en vikt på 218 gram kommer den garanterat väga bra mycket mindre än de aluminiumversioner som finns där ute.

Kolla in hos Wiggle