Publicerat i Run och taggat gore-running-wear, löpning, recension, team-wiggle
Gore-ONE-Active-Jacket

I det här blogginlägget tar sig våra medarbetare Chris och Tom en titt på den nya och innovativa löparjackan GORE-TEX ONE. Med sin nya 'shake-dry'-teknologi är den minst sagt enastående! 

 

 

Möt Tom

Roll: Inköpare på sportnäringsavdelningen

Intressen: älskar att vara utomhus oavsett om det gäller att springa ute i skogen eller uppför en bergstopp. 

 

 

Möt Chris

Roll: Inköpare på löparavdelningen

Intressen: terränglöpning, vandring och bergsmaraton.

 

 

Första intrycken

GORE-ONE-Jacket

Tom: För att sammanfatta allt i en mening så har jag varit väldigt imponerad av den här jackan. Den är snygg med en enkel men klassisk design. Den sitter bra och presterar på topp. Du vet att en jacka gör det den ska om du glömmer bort att du ens har den på dig, och att det blir en självklarhet att du är varm och torr. 

 

Gore-Tex ONE Running Jacket
Chris: Jag är väldigt imponerad av ONE GORE-TEX®. Först och främst ser den jättebra ut och erbjuder en fräsch stil i matt svart med guldtryck. Den gör allt som Gore lovat att den ska göra och den känns helt underbar att springa i. 

 

Passformen

Gore-Tex ONE Run Jacket

Tom: Jackan har en lite sportigare passform, men om du inte gillar det kan du alltid välja en storlek större än normalt så känns den ledigare. Jag har storlek M/L i de flesta varumärkena och storlek L sitter som en smäck här. 

 

Gore-ONE-Run-Jacket

Chris: Jag brukar ha storlek S men märkte att jag i den här jackan behövde gå upp till en medium för att få en ledigare passform under armarna och över ryggen. Medium satt bra på mig och ifall du som jag hamnar lite mellan två storlekar så rekommenderar jag att du går upp en storlek.  

 

Mångsidighet

Tom: Mångsidigheten hos en jacka kan vara ovärderlig. Den här jackan är lätt och packas ihop kompakt, vilket innebär att du inte behöver tveka på att ta de med dig. Det är bara att slänga ner den i ryggsäcken, hänga den i löparbältet eller bara hålla den i handen. just hold it.

Chris: ONE-jackan är perfekt för löpning och jag har använt den när jag vandrat också. Den har tillräckligt god andningsförmåga för att ha den på sig även när det går brant uppför. Vanligtvis brukar jag bli alldeles för varm i andra jackor. De vindtäta egenskaperna är väldigt bra att ha när jag åker på semester i Peak Disctrict eftersom de stänger ute elementen. Jackan är väldigt effektiv och alldeles utmärkt när det gäller att hålla en jämn kroppstemperatur. 

Gore Running Wear ONE Jacket

 

Egenskaper

Gore-Tex Shake Dry Technology

Den huvudsakliga egenskapen som gör att den här jackan ligger före konkurrenterna är Gores nya SHAKEDRY™-teknologi. Det låter enkelt och i praktiken är det också enkelt, men det är samtidigt så fiffigt. Detta är en ny teknologi som låter vattnet bilda droppar på ytan mycket enklare. Detta sker på grund av membranets konstruktion som förhindrar att materialet blir blött och istället låter dig skaka av dig vätan.  

Jackan har alla grundläggande egenskaper du önskar från en löparjacka: 

  • Gore-Tex ® Active = Riktigt god andningsförmåga

  • Gore-Tex ® Membrane = Extremt vattentät

  • Gore-Tex ® Windproof = Stänger ute kall vind

    En annan fördel hos materialet är att det är väldigt tyst och prasslar avsevärt mindre än andra vatten- och vindtäta jackor.

Gore ONE Technology

 

Sammanfattning

Tom: Den här jackan gör det den ska och väldigt bra dessutom. Gore-Tex-lagret har en oerhört god andningsförmåga jämfört med andra material och det är dessutom väldigt lätt så att du knappt märker av det! Jackan är perfekt för löpning i alla förhållanden, har en läcker, men diskret look och presterar verkligen på topp! 

Chris: Det har varit ett rent nöje att få testa ONE-jackan, särskilt eftersom den endast kommit ut i en begränsad upplaga på 1000 exemplar! Det är den bästa jackan jag någonsin testat och kommer vara förstavalet under årets första träningspass och tävlingar. Om du är ute efter en superlätt jacka med enastående vatten- och vindtäthet då är det här jackan för dig!  

Kolla in  hos Wiggle

gore one run jacket