Publicerat i Cycle och taggat gripgrab, recension
gripgrab-race-aero-overshoes

I det här blogginlägget får vi höra vad vår medarbetare Richard Pearman tycker om GripGrab Race Aero, ett par skoöverdrag som kan göra stor skillnad när du är ute och cyklar. 

 

Ett aerodynamiskt övertag

De nya skoöverdragen GripGrab Race Aero TT är framtagna för att ge dig ett övertag när du tävlar tack vare den tighta passformen och låga vikten.

Istället för att skydda mot väder och vind har dessa skoöverdrag tagits fram för att hjälpa dig i tävlingssammanhang om det så handlar om linjelopp, tempolopp, långfärder eller ett lokalt motionslopp. Man kan helt enkelt använda dem i alla situationer där ett aerodynamiskt övertag är att föredra. 

 

En tävlingsspecifik design

är ganska så späda i materialet och är inte framtagna för att värma eller skydda mot väta. De är endast framtagna för att göra din siluett mer aerodynamisk!  

Eftersom de har en tävlingsspecifik design har de också en rätt låg vikt. Stressa inte när du tar på dig dem och var extra försiktig runt spännena och klossarna på skorna.

Notera också att de inte har något hål vid hälarna, så försök att inte gå omkring med dem för mycket – då slits de ut! 

 

Sammanfattning

Det här är utan tvekan ett par tävlingsspecifika skoöverdrag och de gör ett fantastiskt jobb med att släta ut skornas vanligtvis icke-aerodynamiska profil över spännen och klossar.

I och med denna design är de rätt lätta och de erbjuder inte något vidare skydd mot väder och vind. Så om du är ute efter ett par skoöverdrag med mer skyddande egenskaper skulle jag rekommendera att du tar dig en titt på Wiggles övriga utbud istället.

Som helhet tycker jag dock att  erbjuder precis det aerodynamiska övertag som de lovar.