Publicerat i Run och taggat shock-absorber, recension
shock-absorber-classic-sportbehå

Det kan ibland vara svårt att få tag på en bra sportbehå som sitter bra och känns bekväm. Vi bad Suzanna, vår marknadsföringschef inom löpning, berätta vad hon tycker om den prisvärda och välgjorda Shock Absorber Classic-sportbehån.

---

Shock Absorber har varit mitt huvudsakliga val av sportbehåmärke i över 15 år nu, så man kan lugnt säga att jag testat nästan varenda behå i deras senaste (och tidigare) utbud. Märkligt nog hade jag dock inte provat hjärtat i kollektionen: Classic-behån.

Jag har velat testa den ett bra tag men ända sedan jag hittat och vant mig vid Shock Absorber Active Multi Sports Support-behån har det blivit den jag vänt mig till vid högintensiva träningspass. Istället för att köpa en annan variant valde jag bara en ny färg av samma sort när en ny säsong tog sin början. Till slut gav jag Classic ett försök dock... och trots att jag tvekat över att vända mig bort från min favorit Active Multi var det värt det i slutändan.

Även om den inte känns lika slimmad som Active Multi – främst på grund av det tjockare partiet på ryggen – finns alla de bästa egenskaperna från Shock Absorber där: den säkra känslan, de mjuka banden, den platta hakanordningen samt att den håller sig ordentligt på plats, även under de mest intensiva, burpee-tunga träningspass.

Det är förvånande hur bra den här sportbehån stöttar med tanke på hur enkel designen är. Den har inte samma dubbla fäste på ryggen som Active Multi eller ett extra spänne som löparbehån, men Shock Absorbers fokus på passform innebär att den ändå fungerar ypperligt.

Med undantag för supersnabba Zipped Plunge-behån är Classic enklast att ta på och av. Med alla andra modeller, inklusive Active och Run, tar det ett tag att få in tekniken (jag rekommenderar att man lämnar det övre bandet ihakat och sedan drar den över huvudet för båda två). Med Classic kan man använda samma metod som när man tar på sig sin vanliga behå.

Eftersom jag varit en så lojal anhängare till Shock Absorber Active Multi-sportbehån så länge är det ganska självklart att jag inte helt plötsligt kommer svika min trohetsed och gå över till att bara använda Shock Absorber Classic. De smalare, dubbla banden längs ryggen på Active Multi gör att det känns värt besväret att dra på och av den över huvudet. Classic-behån har dock helt klart säkrat sin plats i min träningsväska – inget tvivel om saken. Det kommer även vara enkelt att få tag på en ny i framtiden, dels för att den har en av de lägsta prislapparna i kollektionen och dels för att den alltid verkar finnas i Shock Absorbers utbud.

Visst finns det en massa andra modeller och varumärken på marknaden – och många av dem har invecklade designer på banden som gör att de får en supersnygg look. Men om du sysslar med intensiva träningspass skulle jag rekommendera lager-på-lager och att du använder Shock Absorber Classic som grunden på vilken du sedan bygger resten av din outfit.

Kolla in Shock Absorber Classic-behån hos Wiggle

shock absorber classic sports bra review

shock absorber bras

Om författaren

Bild för suzannah
Suzannah Cranwell
Publicerat den: 04 nov 2016