Publicerat i Run och taggat recension, skins, kompression
SKINS DNAmic Långa tights

I den här recensionen får vi ta del av Wiggle-teamets Tim Wiggins tankar om de nya, långa DNAmic-tightsen från SKINS – en fantastisk ny produkt från kompressionsexperterna.

---

”Förbättra uthålligheten och minska både trötthetskänslorna och skaderisken” – det löftet från SKINS var minst sagt lockande när Original Mountain Marathon (OMM) stundade och jag behövde ett par löpartights som kunde hjälpa mig igenom 11 timmars bergslöpning i Skottland.

Jag kan gott säga att de nya SKINS DNAmic -tighsen har levererat sina utlovade fördelar. De har hållit mig sval, ”bekväm” och komprimerad under de två dagarnas OMM.

Kompressionsteknologin förlitar sig på att materialet omsluter och stöttar benmusklerna så att cirkulationen ökar och syre tillförs till musklerna, något som i sin tur hjälper till att förbättra prestationsförmågan och återhämtningen. Teknologin är fördelaktig vid alla löpdistanser – från en runda i parken till ett maraton i bergen – men fungerar extra bra vid uthållighetslöpning, då flera dagars ansträngningar gör att de trötta musklerna behöver prestera på topp och återhämta sig på bästa sätt.

Det är viktigt att kompressionstightsen sitter som hand i handske – teknologin fungerar helt enkelt inte om de sitter för löst. För att se till att du får rätt storlek kan du kolla in den detaljerade storleksguiden på produktsidan. När du säkerställt att passformen är optimal och du glider i dina nya tights kommer du märka att du får mer stöd och känner dig säkrare.

Förutom kompressionsfördelarna ger tightsen otrolig andningsförmåga, fuktavledning och temperaturreglering – fantastiska egenskaper för löparkläder du kan använda vid olika årstider. Sömmarna på tightsen märks inte av trots den tighta passformen, samtidigt som det elastiska midjebandet håller tightsen uppe.

Dessa tights är bekväma, oerhört stöttande och fantastiskt utformade. Jag kunde inte ha begärt något mer från ett par löpartights – det är ett plagg av mycket hög kvalitet.

Kolla in de långa SKINS DNAmic-löpartightsen hos Wiggle

SKINS dnamic long tights

 

Om författaren

Bild för tim
Tim Wiggins
Publicerat den: 07 nov 2016

Tim Wiggins is an avid cyclist, involved in all aspects of the sport. Whether it is mountain bike marathons, or 500km road rides... he loves life on two wheels. He is also a keen trail runner in the off-season!