Publicerat i Swim och taggat speedo, recension
Speedo H20 Active

När en stor låda med smått och gott anlände till Wiggles kontor för ett par veckor sedan var jag upprymd över att se vad Speedo hade på gång.

Efter att ha grävt igenom den mest färgglada lådan med träningskläder jag sett på länge bestämde jag mig för att sätta ihop något outfits för både bassängen och gymmet, med hjälp av följande produkter:

Passform 

Enligt storleksguiden bör jag vara någonstans mellan en X Small och Small, då jag har en midja på 66 cm, höfter på 89 cm och byst på strax över 86 cm.

  • Först testade jag Luna Vision Loopback-baddräkten i X Small och den satt riktigt bra. Banden på ryggen satt åt utan att gräva sig in i huden och den skar inte heller in vid benen.
  • Jag hade mindre tur med Luna Vision-toppen i X Small, som var supertight och skar in i ryggen så mycket att det kändes obekvämt. Jag testade storlek Small och passformen var betydligt bättre: tillräckligt tight för att ge stöd men tillräckligt avslappnad för att kunna andas.
  • Jag försökte mig inte ens på Luna Vision Sport Brief-underdelen i X Small på grund av det tvådelade midjebandet. Small satt fint över rumpan utan att visa upp för mycket och satt tillräckligt högt i fram för att vara sköna att träna i. Så småningom lyckades jag placera midjebandet så att det inte skar in för mycket, men jag kände ändå att jag inte var bekväm med att ha på mig dem, då jag fortfarande bar på ett par extra julkilon. Som jag förstår det måste midjebandet sitta tightare än på en vanlig bikiniunderdel så att den inte rör sig när du tränar, men jag tror att ett enkelt band hade fått mig att känna mig mer självsäker.
  • När det gäller Astro Pop-shortsen och Astro Pop-capribyxorna kunde jag bara testa Small, och de kändes lite för stora i midjan. Som tur är kan de justeras i midjan så jag kunde tighta åt dem. Dock tror jag att en X Small hade passat bättre, då jag föredrar att ha riktigt tighta träningsleggings så att jag slipper oroa mig för att de ska glida ner.

På gymmet

Speedo Gym KitSpeedo Luna Vision-toppen

Jag har använt Astro Pop-toppen som sportbehå både för CrossFit och vanlig gymträning då jag har behövt medelbra stöd. Jag har dock inte testat att springa i den ännu.

Den har fungerat ypperligt och gett tillräckligt med stöd både för tyngdlyftning och intervallträning. Den ser även riktigt bra ut och jag älskar de laserskurna detaljerna.

Jag har tvättat den cirka sex gånger nu, endast på handtvättsläge i maskin (eftersom jag är lat) (lapparna säger endast handtvätt) och färgerna ser lika bra ut som de gjorde dag ett.

Speedo Astro Pop-shortsen och -capribyxorna

Astro Pop-shortsen och Astro Pop-capribyxorna fungerade också bra på gymmet. De kändes toppen att ha på sig och var riktigt bekväma.

Det yogainspirerade midjebandet gör att du känner dig säker och det skär inte in i huden när du exempelvis kör skivstångsrodd eller marklyft. Det nylon- och elastanblandade materialet töjer sig väl och begränsar inte rörelsefriheten. Båda plaggen har en praktisk ficka i bak för förvaring av nycklar eller en liten mp3-spelare.

Det enda minuset var att materialet halkade när jag använde vissa av motståndsmaskinerna. När jag gjorde tunga benlyft kände jag inte att jag hade samma grepp om stolen så jag kunde inte lyfta lika tunga vikter som vanligt.

I bassängen

Jag har haft på mig både Luna Vision-toppen i kombination med Luna Vision-underdelen liksom Astro Pop Loopback-baddräkten när jag tränat i bassängen.

Jag imponerades av funktionaliteten, även om jag såklart alltid förväntar mig mycket av Speedo.

Det inbyggda stödet både på baddräkten och toppen var en vinnande faktor. Jag kunde kämpa på ordentligt i längderna utan att oroa mig över att toppen skulle fara omkring.

Förutom detta fick jag även en riktigt skön känsla, särskilt i baddräkten, eftersom den satt så bra.

Jag tyckte om att jag inte skulle känna mig obekväm med att ha på mig den både på stranden eller vid poolen på semestern.

Slutsats

För mig fullkomligt skriker den här Speedo-kollektionen sommar: vackra, starka färger, tryckta mönster och laserskurna detaljer. Den skiljer sig ganska mycket från mina nuvarande träningskläder, som alla är svarta och gråa.

Överlag stod de sig väl, både i passängen och på gymmet, även fast det hade passat mig bättre om det hade funnits en T-shirt.

Jag kommer absolut fortsätta använda dem när jag tränar och jag tyckte om att jag kunde gå och simma direkt efter gympasset utan att behöva komma ihåg att ta med extra kläder.

Jag kommer även att ta med mig H2O-serien på semestern, eftersom jag alltid försöker hålla mig aktiv även när jag är bortrest. Den mångsidiga aspekten med den här kollektionen gör att jag är redo att ta mig an alla möjliga slags aktiviteter.

Kolla in Speedos utbud hos Wiggle

Speedo H20 Active Range