Publicerat i Swim och taggat speedo, simteknik
speedo bodyfit-teknologi

Detta är simklädernas heliga Graal och det är föga förvånande att experterna på Speedo har riktat uppmärksamheten mot att hjälpa dig uppnå en mer effektiv kroppsposition när du simmar. Men vad är egentligen ”kroppspositionerande” simkläder och varför spelar kroppens position någon roll?

Grunderna i kroppsposition

I vattnet kan man tro att ju mer tränad och stark man är, desto snabbare kan man simma – oavsett kroppsposition. Detta stämmer inte riktigt. Varför? Två ord: effektivitet och hydrodynamik.

En ineffektiv simposition, där höfterna och benen hamnar lägre ner eller där huvudet hela tiden rör på sig, skapar ökat vattenmotstånd. Detta motstånd gör det svårare att ta sig fram i vattnet, det tar energi och gör att ditt redan ineffektiva simsätt blir långsammare och mer uttröttande.

En mer strömlinjeformad, horisontell position å sin sida gör att vattenmotståndet minskar och du sparar in energi, vilket i princip gör att du kan simma snabbare, under längre tid, utan att tröttas ut. 

Med den här vetskapen i bakhuvudet har Speedo-teamet arbetat med världens ledande sportforskare på sitt globala forskningscenter, Speedo Aqualab, för att skapa ett utbud av teknikförbättrande simkläder, utformade för att hjälpa dig förbättra simpositionen och få ut mer av träningen.

speedo body positioning swimwear women swimming

En mer stabil överkropp = en bättre simposition

I centrum för de kroppspositionerande Speedo Fit-simkläderna finns ett banbrytande material och riktad kompression, vilket ger stöd åt överkroppen. Anledningen: en stark överkropp gör att du kan låsa fast kroppen i en strömlinjeformad, horisontell position så att du kan simma med maximal effektivitet och minimalt vattenmotstånd (det är inte för inte som de snabbaste och mest framgångsrika simmarna i världen har lagt mycket tid på att träna upp stabiliteten i överkroppen).

Efter att ha samarbetat med ledande materialexperter, elitsimmare och de allra bästa sjukgymnasterna har Speedo tagit fram dessa simkläder för att rikta uppmärksamheten mot att få med överkroppen så att du kan simma mer effektivt. Kompressionspanelerna stöttar mag- och ryggmusklerna så att du uppmuntras till att hålla dem aktiva varje gång du simmar, tills det blir en vana.

Fördelarna: Simma snabbare. Spara energi. Träna bättre.

Om du använder Speedo Fit-simkläderna när du tränar kommer kompressionen göra att bålen hålls aktiv, vilket gör det lättare för dig att upprätthålla en effektiv, horisontell simposition under längre tid. Du kan sedan njuta av fördelarna med en strömlinjeformad kroppsposition – simningen lär kännas lättare och snabbare (ta farväl av överdrivet vattenmotstånd) så att du kan åstadkomma mer under samma tid utan att bli trött. Det är riktigt goda nyheter för dina träningsmål – och för att krossa ditt personbästa!

speedo bodyfit swimwear

Bekanta dig med den teknikförbättrande Speedo Fit-serien

Förbättra hastigheten. Spara energi. Få ut mer av simningen. Allt tack vare den smarta Speedo Fit-teknologin, som utformats för att hjälpa dig bli mer effektiv i vattnet. 

Speedo Fit Pinnacle X-Back Baddräkt

Speedo Fit Pinnacle X-Back Swimsuit

Förbättrar tekniken: De bekväma kompressionspanelerna på insidan gör dig mer medveten om bålmuskulaturen så att du aktiverar den när du simtränar. Den förbättrade stabiliteten i överkroppen gör att du kan upprätthålla en mer effektiv simposition under längre tid

Hållbart material: Tillverkad av det superhållbara materialet Speedo Endurance®+ som är 100 % klorresistent och står emot blekning 20 gånger bättre än de standardmaterial som vanligtvis används i simkläder. Perfekt för regelbunden träning

Bekväm passform: 360-gradig meshbehå på insidan som ger stöd för bysten

Kolla in Speedo Fit Pinnacle Xback Baddräkt (HV16) hos Wiggle

Speedo Fit Pinnacle Jammer Badbyxor

Speedo Fit Pinnacle Jammer

Förbättrar tekniken: Kompressionspanelerna på benen och överkroppen uppmuntrar dig till att använda båda muskelgrupperna under träningspasset så att det blir enklare för dig att uppnå och upprätthålla en horisontell, hydrodynamisk position under längre tid

Hållbart material: Tillverkade av det superhållbara materialet Speedo Endurance®+ som är 100 % klorresistent och står emot blekning 20 gånger bättre än vanliga simklädesmaterial. Perfekt för regelbunden träning

Kolla in Speedo Fit Pinnacle Jammer Badbyxor (HV16) hos Wiggle


Ta en titt på de teknikförbättrande och kroppspositionerande Speedo Fit-simkläderna