Publicerat i Run och taggat Dan, run-with-me-stockholm

Årstaviken: var ligger den och hur tar jag mig dit?

Årstaviken ligger mellan den södra sidan av Södermalm och Årsta. Eftersom jag bott i Årsta det senaste året så har den kommit att bli min regelbundna löprunda, med ett fint spår på 7,5 km mellan Skanstullsbron i väst och Liljeholmsbron i öst. Du når Årstaviken med T-banan till Hornstull eller Skanstull.

Höjdpunkterna utmed vägen

Årstaviken går längs en sträcka utmed Södermalm, från Tantolunden i öst till Eriksdalsbadet i väst. Hela vägen har du vacker utsikt över vattnet på ena sidan och söta kolonilotter på den andra. När du väl kommit över bron till Årstasidan består omgivningen mestadels av Årstaskogen. Den är underbar under vår och sommar men kommer verkligen till sin rätt under hösten när träden ändrar färg både på Södermalm och Årsta-sidan.

När hösten kommit på allvar och temperaturerna sjunker i Stockholm så är det dags att byta shortsen mot tights och den kortärmade tröjan är inte längre tillräckligt för att hålla dig varm. Det är dags att plocka varm de långärmade underställen, jackorna, mössorna och handskarna.

dhb Printed långa löpartights - Dam

De här tightsen har snabbt blivit ett av Hannas favoritpar. Hon har på sig dem minst lika mycket hemikring som när hon är ute och springer. När jag fråga henne vad hon tyckte om dem så svarade hon att de är mycket bra, med en god passform och riktigt bekväma att springa i. Det verkar som att de flesta håller med om det också, eftersom de recensioner jag läst är övervägande positiva. Hanna har storlek small och är 160 cm lång. 

dhb Merino M_150 Långärmad underställströja - Herr

Jag har använt denna tröja som underställ både vid löpning och promenader. Det är tillverkat av merinoull som känns jätteskönt och värmer extremt bra. Tröjan värmer faktiskt så pass bra att jag inte ens behövde bry mig om ett yttre lager när jag och Hanna var ute och sprang rubnt Årstaviken (det var 8 grader ute!). Såhär i efterhand när jag sett bilderna ifrån rundan så skulle jag nog ha valt en större storlek. Jag har storlek small i tröjan och det är en tight passform. Jag är 172 cm lång och väger 62 kg, så tänk på att storlekarna är åt det tightare hållet. 

Tröjan verkar hålla riktigt bra. Jag har svettats en hel del i den och tvättat den flera gånger utan att den tappar formen är mjukheten. En annan sak värd att notera är att 150-versionen är rätt så tunn. För mig fungerar den lätta versionen dock väldigt bra och om inte annat så blir plagget mer mångsidigt. En sak till; det verkar som att tröjan endast finns i ett färgutförande så om du inte gillar rött och svart så är det bäst du letar efter något annat. 

Sammanfattning

Även om jag flyr hösten och början av vintern för att tillbringa den i Australien och Indien så är det ingen tvekan om att jag kommer komma tillbaka efter nyår och springa i den här tröjan igen. 


Dan Paech är en australiensare som är bosatt i Sverige och är grundare till Run With Me Stockholm, ett företag som sammanför resor med hälsa & motion via unika, lokala löpupplevelser. Han älskar att delta i evenemang lika mycket som han tycker om att organisera dem, och återfinns till vardags på www.runwithmestockholm.com

Instagram: @runwithmestockholm

Facebook: https://www.facebook.com/runwithmestockholm/