ORS Hydration

Många underskattar viken av vätsketillförsel. Det är viktigare än kolfiberhjul, viktigare än aerodynamiska hjälmar och förmodligen även viktigare än din cykeldator.

Vätskebalansen är en prestationens diktator. Så lite som en procents förlust av vattenvikten kan leda till en markant minskning av hur intensivt, och hur snabbt, du kan cykla eller springa.

Den här säsongen har jag tränat och tävlat med Array. Det är lättanvända brustabletter som löses upp i vatten och ger dig en vetenskapligt bevisad formula med elektrolyter, glukos och mineraler, vilket hjälper till att optimera vätsketillförseln.

Min evenemangskalender har än så länge tagit mig igenom en rad olika förhållanden: från den italienska hettan till monsunregn. Vätsketillförseln spelar en stor roll, oavsett väder.

ORS Hydration Tablets

O.R.S har en väldigt praktisk app (länk) där du kan fylla i din kroppsvikt, aktivitetstyp och de miljöförhållanden som råder och få en uppskattning av vätskeförbrukningen under den dagen. Det är en viktig påminnelse om hur mycket du ska dricka och hur ofta. Jag har använt den vid olika evenemang för att räkna ut hur många flaskor och drickstopp jag kommer att behöva.

Vätsketabletterna från O.R.S ger en av de bästa elektrolytdryckerna jag testat till dags dato. De har en len smak som inte är för sur, och de innehåller inte heller några onödiga färgämnen eller tillsatser. Man kan inta upp till 10 portioner under en 24-timmarsperiod, men du kan även använda dem som ett vardagligt vätsketillskott när det är varmt ute (för mig gör smaken att jag får i mig mer vatten under dagen).

Om du behöver uppmuntras till att dricka mer, eller du känner att du kanske inte dricker tillräckligt, är dessa väl värda att testa.

Kolla in O.R.S utbud av vätsketabletter hos Wiggle